Orskov Foods AVLERLOGIN OM OS KONTAKT
 
 
   
 
 

Orskov Foods industri

Moderne og alsidig industriproduktion.

Industribær er Orskov Foods

største forretningsområde.

 
 
 
     
 

Byt dine æbler til most

 
 

Fra 20. september kan du bytte dine haveæbler til most hos Ørbæk Mosteri, der er en del af Orskov Foods. Som tak for dine æbler får du dejlig, frisk æblemost. 10 kg æbler byttes til 1 liter most. 

 

Sæsonen for modne haveæbler står for døren. Traditionen tro kan du indlevere dine plukkemodne eller nedfaldne æbler til Ørbæk Mosteri, der er en del af Orskov Foods. Du får 1 liter most som tak for hver 10 kg æbler, du kommer med. Så vær med til at redde haveæblerne fra kompostbunken, mens vi samler æbler ind til Årets Ævlerov 2021.


Her kan du aflevere din æbler:
Mandag til fredag fra 20. september til og med 29. oktober 2021, kl. 09:00-12:00 og 13:00 - 17:00 på Ørbæk Mosteri, der er en del af Orskov Foods på Odensevej 16, 5853 Ørbæk.

 

For yderligere information, kontakt os på 65 33 11 97

 

FAKTA

Vær med til at sætte fokus på sjældne gamle danske æblesorter. De senere år har dansk frugtproduktion mistet en stor del af sin mangfoldighed. I dag er den kommercielle danske æbledyrkning domineret af 6-8 sorter, og på verdensbasis udgør tre sorter næsten halvdelen af den globale høst. Da mangfoldigheden var på sit højeste, fandtes der over 300 æblesorter i Danmark.

 

Vi vil gerne bevare og sætte de gamle sorter i fokus. Og det hjælper vores årlige æbleindsamling til. For ude i de danske haver er diversiteten stor og ofte findes her helt andre sorter end dem, som man køber i supermarkederne. Mosten vi presser på de indleverede æbler kalder vi 'Årets Ævlerov' - en most lavet på samspillet mellem gamle og nye sorter, sure og søde æbler, som giver en helt særlig smag.

 

Presse

 

TV2 Fyn var den 15.09.20 på besøg i Ørbæk:

Til kamp mod madspild: Fynsk virksomhed redder tonsvis af æbler fra private haver | TV2 Fyn

Årets Ævlerov
 
     
 
 
   
 
  Uptime-IT ApSKontrolrapport